Švedske pelene za široko povijanje bebe

Jednokratne pelene lako je kupiti i roditelji ne trebaju ništa prati i sušiti. One nude rješenje kada djecu odgaja više osoba. Ali one također izuzetno zagađuju i uzrokuju da djeca kasnije koriste nonu to jest toalet. Dovoljni razlozi za razmatranje alternativa, slažete se?

Jednokratne pelene upijaju sve bolje, ali djeca ne osjećaju vlagu i samim time rjeđu potrebu za sjedenjem na kahlici. Kao rezultat toga, djeca u našem društvu tek kasnije postaju obučena i spremna na korištenje toaleta. Globalno je prodaja pelena za jednokratnu upotrebu izuzetno porasla. Konkretno, djeca sada samostalno kreću u toalet i godinu dana kasnije nego prije otprilike 20 godina. Uz ugodan osjećaj mekane pelene za jednokratnu upotrebu, može postojati i psihološki uzrok koji djeci stvara probleme s osposobljavanjem za toalet. Važno je znati da djeca moraju naučiti da svoju toaletnu rutinu doživljavaju kao nešto normalno i pozitivno bez razvijanja strahova.

Perive pelene: alternativa

Roditelji koji su barem malo svjesni zaštite okoliša, razmišljaju hoće li koristiti pelene koje se mogu prati. Perive pelene su mekane, dišu i ugodne su. Materijali od kojih su izrađene pelene su u skladu s važećim ekološkim standardima. Postoje pelene izrađene od bambusa, sintetičkih vlakana i ekološkog pamuka.

Periva pelena je izdržljiva, smanjuje korištenje cijele hrpe pelena i osigurava da djeca ranije samostalno krenu na toalet, jer prije osjete vlažnost.

Široko povijanje je način oblačenja djeteta kojim se uz upotrebu pamučnih pelena najviše švedskih pelene kukovi djeteta pozicioniraju u specifičan položaj (normalan položaj prilikom ležanja na leđima). Princip širokog povijanja djeteta uveden je još 80-tih godina prošlog stoljeća, kao jedna od mjera prevencije za razvojni poremećaj kuka bebe. Široki povoj je značajno doprinio smanjivanju postotka djece sa razvojnim poremećajem kuka i pokazao se kao idealno rješenje za prevenciju ovih neželjenih stanja. Činjenica da funkcionalno ne šteti djetetu je razlog zašto ga mnogi i dalje savjetuju u praksi. Za široko previjanje djeteta, najbolje je obaviti jedan razgovor s pedijatrom i poslušat njegovo mišljenje i još pokoji koristan savjet iz prakse.

Kako se obavlja široko povijanje bebe?

Kada trebate odraditi široko povijanje, trebati će vam švedske pelene za široko povijanje. Raširite švedske pelene, jednu pamučnu pelenu presavijenu u obliku pravokutnika stavite na sredinu, provucite između bebinih nogu kako biste ih blago raširili, a potom zavežite pelene sa strane, fiksirajući na taj način pelenu.

Da li je široko povijanje neophodno, odluku prepustite ortopedu ili pedijatru. Isto kao i dodatne savjete koje možete dobiti od njega.

Dok sve ovo radite, nemojte zaboraviti da uživate zajedno sa svojom bebom. Pričajte sa bebom, smijete se zajedno s njom.

Bebe će na ovaj način zavoljeti presvlačenje i povijanje i ono im neće predstavljati stres, a vi ćete uživati u ovoj roditeljskoj rutini.

Pelene pronađite u web trgovini Pčelica.

Objavljeno dana