Gdje je održano prvo svjetsko prvenstvo?

Finale svjetskog kupa prvi je put održano u Urugvaju 1930. godine kao Jules Rimet Cup. Ime kupa spominjalo se kao Jules Rimet Cup od 1930. do 1974. godine, a kup održan u Njemačkoj 1974. godine promijenio se u Svjetski kup s tim datumom.

Utakmice Svjetskog kupa, koje se od ovog datuma organiziraju svake četiri godine, zbog Drugog svjetskog rata nisu igrane 1942. i 1946. Nakon gotovo dvije godine tehničkog rada, odlučeno je da se prvo finale Svjetskog kupa održi u Montevideu. , glavni grad Urugvaja 1930. ′ Organizacija održana u Turskoj ušla je u povijest kao prvo finale Svjetskog kupa, ali ova je organizacija održana s reprezentacijama trinaest zemalja zbog problema u prijevozu i financijskih nemogućnosti mnogih zemalja.

Trinaest momčadi natjecalo se u skupinama od po četiri na turniru, a timovi koji su zauzeli prvo mjesto u skupinama plasirali su se u polufinale.Među europskim momčadima Bivša Jugoslavija bila je jedina momčad među četiri najbolje, ali je izgubila od domaćina Urugvaj 6-1 u polufinalu i eliminiran s turnira. Kada je drugi polufinalist Argentina zabio isto protiv SAD-a, ime finala bilo je Argentina-Urugvaj. U finalu je Urugvaj postao prva momčad koja je osvojiti Svjetsko prvenstvo pobijedivši Argentinu rezultatom 4-2.

Objavljeno dana